jump to navigation

Boikot…. January 18, 2009

Posted by techis in 1.
trackback

nie aku amik dari blog membe aku, kid:

Lama tak buat tag. Although banyak je kena tag kat sana sini. Tapi ntah, rasa cam malas lak nak tag.

However, this tag from Infinity really turns me on! =)

Here’s what we should do. it’s simple: list down 5 of the products from the list that you are boycotting, and then list down 5 of the products that you will try your best to boycott, and finally list another 5 of the products that you find it hard to boycott, and tag 5 others.

This tag is to get everyone to read the list below carefully and identify which products affects your life and the lives of the Palestinians most! You can also compare your list with your friends and see: if they can boycott one product that you haven’t been boycotting, why can’t you start to boycott the product too?

Oh ya, i’m referring only to products in which have the direct connection of association with Israel. And I also modify my answers, including some alternatives i took in replacing the item boycotted.

5 of the products from the list that you are boycotting

  • No more McDonalds. Pilihan lain – KFC, Pizza Hut, Secret Recipe. Oh ya, here nearby the AutoCity da ade SushiKing! Yeah!!
  • No More 100 Plus. Only Excel. Die punyer taste pown lbey kurang je rase.. Selalu minum nie lepas men futsal.
  • No More Nestle. Sebelum kes nie, aku da terbeli Milo pack 2kg…Nak wat cmne kan, lepas nie aku xkan beli da Milo or produk nestle yang lain.
  • 3 je dulu kot. Yang lain either mmg x guna, ataupun termasuk dalam list2 di bawah. -_-”

5 of the products that you will try your best to boycott

  • Maggi – Bley beli mee yang Indon punyer..sedap gak.
  • News Channel – BBC, CNN, National Geographic. Susah nak jumpa news channel yang betul2 high-kredibility skrg ni. News kat malaysia? Hampas.. Nasib bek la ada al-jazeera. Sedang menanti corp muslim terbitkan dokumentari2 sendiri setaraf dengan NG.
  • Intel – Aku pkai AMD..syukurla..Tp mcmna ngan orang yang ngah keje kat intel eh?? Susah tue kalo nak bhenti keje..Aku ade banyak senior2 n membe2 aku sendiri yg keje kat Intel..hurmm..
  • Starbucks – Mmg xpenah pg pown…Die pnyer mknn mahal sgt..
  • satu lagi..hmm..ntah.

5 of the products that you find it hard to boycott

  • Shell.Minyak shell bg aku kualiti sgt bagus…Dulu aku isi kat Petronas, dengan amaun yang sama..kejap je abes. Padahal bukannyer aku kuat jalan jauh pown. Kalo aku pkai shell, isi RM5 pown thn lebih seminggu..Kadang2 kompius sketla…
  • yg lain..hmm..ntah.

tag  others

Hmm..lama tak mengetag2 orang ni. (usha2 blogroll). ok ni 4 orang yg dipilih. walaubagaimanapun, terpulanglah kepada anda nak buat ke tak.

Dan juga kepada sape2 nak buat tag ni, silalah buat.

Comments»

1. drrazi - January 30, 2009

err…anda mengingatkan saya tentang tag ni
leokid.wordpress telah pon menge’tag’, tapi terlupe nak buat. hehe. ok2,insyaAllah saya buat pasni. mari menge’tag’ orang lain,yeay! hahaha…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: